Coronavirus, 370 de mii de cazuri și 16 mii de decese în întreaga lume. Marea Britanie se închide, Spania în genunchi

Peste 370 de mii de cazuri și peste 16 mii de decese: acesta este numărul dramatic al epidemiei de coronavirus din lume , cu o situație deosebit de îngrijorătoare în Europa, în care infecțiile și decesele cresc în fiecare zi. Marea Britanie se adaptează, Boris Johnson închide Marea Britanie. OMS avertizează: „Pandemia se accelerează”, iar ONU trimite un apel către întreaga lume: „Opriți războaiele”.

Marea Britanie, Johnson a ordonat blocarea – Magazinele închise și toată lumea  : premierul Boris Johnson a dispus măsuri restrictive ca și Italia  , împotriva răspândirii coronavirusului. Într-un discurs adresat națiunii, el a spus că toate întreprinderile neesențiale vor fi închise, adunările publice cu mai mult de doauă persoane sunt interzise. Amenzi de 30 de lire sterline pentru cei care nu respectă restricțiile. Parcuri parțial deschise, lăcașuri de cult închise, se paote ieși doar pentru a merge la locul de muncă, la cumpărături, cu câinele la plimbare și sport sau asistență. Peste 7.500 de medici și asistente în pensie au răspuns la apelul guvernului de a reveni la muncă.

Citește și Coronavirus, 10.000 de decese în Europa: în spatele Italiei, Spania și Franța

 

Criză medicală în Spania – Lipsa măștilor, a aaparatelor respiratorii și a altor dispozitive medicale este o problemă-cheie în Europa. Pericolul la care se expun medicii, asistenții medicali și alți angajați din sănătate a devenit evident: peste 22 de medici infectați au murit deja în Italia, în timp ce Spania are peste 3.900 de lucrători infectați, adică 12% din cazuri în țară.

În Spania, decesele într-o singură zi au fost de peste 460, pentru un total de 2.200, cu o rată de infecție confirmată care a crescut la peste 33 de mii: a patra cea mai mare din lume, după China, Italia și SUA. Vicepremierul spitalului Carmen Calvo, care așteaptă rezultatul testului de infecție, a fost internat. Situație tragică la Madrid, unde există 1260 de morțti iar sicriele lipsesc.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.