Coronavirus, 26 de milioane de oameni și-au pierdut locul de muncă în SUA

Peste 26 de milioane de cetățeni americani și-au pierdut locul de muncă de la începerea epidemiei de coronavirus . Echilibrul dramatic a însemnat că gândirea în Statele Unite a revenit la Marea Depresiune din anii 1930, care este cea mai gravă criză economică americană de până acum. În ceea ce privește concedierile  s-a ajuns deja la cea mai gravă  înregistrată vreodată. Conturile sunt făcute rapid: unul din șase muncitori și-au pierdut locul de muncă din cauza pandemiei.

Datele provin din numărul de persoane care au solicitat ajutoare de șomaj în ultimele cinci săptămâni. În total, 26,4 milioane de cetățeni ai SUA sunt distruși din punct de vedere economic de epidemia de coronavirus. Potrivit economiștilor americani, există posibilitatea ca în aprilie rata șomajului din țară să crească cu 15-20%. O rată atât de ridicată fusese înregistrată doar în anii 1930 în timpul Marii Depresiuni. 4,42 milioane de americani au solicitat ajutor de șomaj săptămâna trecută, după 5,24 milioane săptămâna precedentă și 6,61 milioane mai devreme.

În acest sens președintele american Donald Trump a semnat un ordin executiv cu care suspenda imigrația . “Acest lucru va asigura că americanii șomeri din toate categoriile vor fi pe primii a avea un loc de muncă când țara va ridica toate restricțiile”

Coronavirus, alte 1.433 de persoane ucise în SUA: Trump suspendă imigrația

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.