Coronavirus, 1300 de persoane declarate pozitive din… greșeală

O greșeală răsunătoare legată de o eroare de laborator a determinat 1.300 de persoane să creadă că sunt infectați cu Coronavirus . Episodul dramatic a avut loc în Regatul Unit: pacienții au fost informați că au rezultat pozitivi la Covid în urma unei erori în sistemul de urmărire de stat NHS, după cum a confirmat Ministerul Sănătății din Londra care a făcut cunoscută știrea. Dar cum s-a întâmplat asta? Potrivit reconstrucției faptelor, cele 1.311 cazuri de fals pozitiv constatate ar fi atribuite unei aprovizionări cu reactivi defecți utilizați pentru tampoane efectuate în perioada 19-23 noiembrie.

Citește și Virologul german Kekulé: „Virusul care circulă astăzi nu este cel din Wuhan, ci din nordul Italiei”

Pe scurt, problema ar fi legată de una dintre substanțele chimice care, în reacție cu altele, stabilesc dacă tamponul este pozitiv sau negativ. Din acest motiv, rezultatele au fost anulate ulterior, informând pe rând toate persoanele cărora rezultatul testului le-a fost indicat incorect ca fiind pozitiv. Dar nu numai asta: cele peste 1.300 de persoane au fost supuși unui nou test și, pentru cei cu simptome, li s-a recomandat auto-izolarea.

De la NHS au declarat faptul că a fost un incident izolat: „Această eroare de laborator este investigată temeinic pentru a se asigura că acest lucru nu se va mai repeta”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.