Coronavirus, 13 cazuri la Muntele Athos

Peste 100 de teste de coronavirus au fost efectuate la Muntele Athos, un loc sacru pentru Biserica Ortodoxă Grecească, după ce au fost înregistrate 13 infecții și unde se așteaptă astăzi vizita prim-ministrului rus Mikhail Mishustin. Premierul se va opri apoi la mănăstirea Panteleimon, unde majoritatea călugărilor sunt ruși, dar nu este clar dacă infecțiilor va opri vizita. Cel puțin doi călugări sunt în stare gravă și au fost transferați la spitalul din Salonic, al doilea oraș ca mărime din Grecia, care se află la 160 de kilometri de Muntele Sacru.

Rezultatele celor aproximativ 100 de teste efectuate sunt în cea mai mare parte negative, însă, potrivit presei grecești, acestea nu reprezintă imaginea exactă a situației de pe Muntele Athos unde „nu există o dorință specială de a se face inspecții detaliate”.

Citește și Incest: Tatăl concepe un copil cu fiica sa biologică: cei doi vor să se căsătorească

Pe Muntele Athos, unde pelerinajul este permis doar bărbaților, trăiesc 2.000 de călugări și în fiecare zi doar 10 pelerini au voie să viziteze mănăstirile din cauza restricțiilor legate de coronavirus. Două dintre mănăstiri și-au închis ușile complet vizitatorilor.

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.