Coreea de Sud luptă împotriva Covid-19 în timp ce Coreea de Nord lansează rachete

Urgența pandemiei de coronavirus nu oprește Coreea de Nord să lanseze două rachete cu rază scurtă de acțiune către Marea Japoniei. Acțiunea a fost raportată de Seul. Lansarea rachetelor ar fi avut loc sâmbătă, 28 martie, la 22:10.

În ciuda Covid-19 , Coreea de Nord continuă exercițiile de rachete . Coreea de Sud denunță Pyongyang pentru lansarea a două rachete balistice sâmbătă 28 martie  în apele dintre peninsula Coreeană și Japonia. Seul a calificat acțiunea „ inadecvată” în ceea ce privește situația globală. Într-o declarație, șeful Statului Major din Coreea de Sud a scris: „În situația în care lumea întâmpină dificultăți cu pandemia Covid-19, acestea sunt acte militare necorespunzătoare ”.

Citește și Coronavirus, care sunt persoanele cele mai expuse riscului Covid-19

Dacă lansarea ar fi confirmată, aceasta va fi a patra în martie. Ultima realizată de Coreea de Nord a fost pe 21 martie. În acest caz, rachetele balistice utilizate au fost rachetele cu rază scurtă de acțiune “KN-24”. Între timp, Coreea de Sud continuă războiul împotriva coronavirusului. Cele Centrele Coreea pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (KCDC) a anunțat că decesele au crescut la 152, în timp ce  infecțiile au crescut la 412, aducând totalul de noi cazuri la  9,583 .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.