Copiii, victimele sărăciei și a războiului: 9 morți după ce un copil a luat o grenadă dintr-un tomberon

Mulți copii din Nigeria adânciți în mizerie și săracie își petrec zilele căutând prin tomberoane deșeuri pe care le vând dealerilor de metale.  Un copil și alte opt persoane au murit după ce băiatul a ridicat o grenadă dintr-un tomberon de gunoi și a explodat. Alte 26 de persoane au fost rănite în urma exploziei.

Incidentul a avut loc luni seară, pe un pod aglomerat ce leagă orașul nigerian Gamborou de Fotokol, la granița Nigeriei cu Camerunul, scrie BBC.

Copilul, despre care martorii spun că nu avea mai mult de 10 ani, a crezut că în tomberon se află o bucată de metal, pe care intenționa să o vândă la fiare vechi. Toate cele nouă persoane decedate erau din Nigeria, în timp ce printre răniți se află și cetățeni camerunezi.

Citește și  În Siria,  dincolo de război și bombe, mizerie: corpurile a trei copii au fost găsiți acoperiți de gunoaie

Nu este clar cum a ajuns grenada în tomberon, însă în zonă este controlată militanți ai grupării teroriste Boko Haram, care a ucis mii de oameni, iar alte 2 milioane au fost strămutate.

Pentru mai multe articole interesante rămân cu noi pentru  RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de  Facebook ,  Twitter  și  Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.