Copiii soldati: in Myanmar, familiile se prefac ca-și inmormanteaza copiii pentru a-i salva de razboi

Copiii soldati: in Myanmar, familiile se prefac ca-și inmormanteaza copiii pentru a-i salva de razboi

Fosta Birmanie este statul cu cel mai mare număr din lume tineri înscriși în armată: în prezent există 70 de mii

Nimeni nu și-ar dori ca și copiii săi să fie obligați să se alăture armatei. Dar în Myanmar, unde încă are loc un război din 1949, nu există nici o scăpare. În fiecare zi, sute de familii sunt forțate să-și predea copiii sub tortură, sunt răpiți și șantajați economic.  Ultima speranță de a nu-și da copiii pe mâna armatei eset organizarea unei înmormântări false pentru a nu putea fi recrutați. Cunoscută în trecut ca Birmania, potrivit Refworld  Myanmar este statul cu cel mai mare număr de soldați copii din lume.

 

Human Rights Watch a declarat că în prezent sunt înscriși 70 000 de tineri: 20% din întreaga armată.

 

Povestea lui Ake Xi :Acesta este doar unul dintre cei mulți băieți “morți” pentru a scăpa de recrutarea tragică, Ake a văzut prin Skype cum i-au fost puse florile pe mormânt dar el este încă în viață:

“M-am simțit atât de ciudat: am vrut să țip ” m-am săturat ”, a declarat unui interlocutor al lui Al Jazeera, în vârstă de 18 ani. Familia dorea ca acea înmormântare  falsă să-l împiedice să se alăture fără voia sa în armata statului central-estic Shan (SSA-S), care sunt în căutarea constantă de răpire a tinerilor.

 

Amnesty International a documentat 45 de cazuri de răpire de către TNLA și SSA-S în statul Shan între anii 2015 și și 2016, când luptele s-au intensificat între cele două formațiuni de război.

 

Dacă acets tânăr nu ar fi fost predat SSA-S, ar fi trebuit să plătească 7 mii de dolari.

 

Ca o alternativă, rudele ar fi putut fi răpiți. “Împreună cu alți trei bărbați m-au legat și mi-au pus o bandă la ochi  în timp ce ieșisem din sat”, a spus tatăl băiatului. “Au vrut să știe câte familii și-au ascuns copiii”. Apoi, ultimatumul: în a treia zi, soldații l-au însoțit în oraș pentru a-i lua aurul tatălui său și toate economiile. “Nu am avut de ales”, a declarat el pentru Al Jazeera.

 

Cel puțin 46 de țări din lume încă recrutează copii în forțele armate.

 

Dintre acestea, 40% sunt fete. În Afganistan îndoctrinarea începe încă de la vârsta de 6 ani. Potrivit Copiilor Soldați Internaționali, Republica Centrafricană se  adăugă pe lista celor 14.000 de tineri în arme, Somalia, Congo, Yemem și mulți alții, cu aproximativ 2.000 de copii înrolați și peste 3.000 de tineri morți sau mutilați.

 

Copiii au fost întotdeauna considerați o achiziție convenabilă pentru armate deoarece sunt maleabili și ușor de înfrânt, nu cer salarii și sunt mai puțin susceptibile de a fugi decât adulții.

De ani de zile, multe organizații s-au luptat împotriva acestui fenomen. Multe sunt rezultatele și îmbunătățirile obținute. Potrivit UNICEF, în 2018 armata din Myanmar împreună cu armata Tatmadaw au eliberat 1.000 de copii.

 

Te-ar putea interesa și Doua adolescente si-au desfigurat prietena pentru ca era mai frumoasa decat ele

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.