Copiii sirieni visează să moară, să ajungă în Rai și să nu mai sufere. Raportul Salvați Copiii

În noul raport ”Răni invizibile“ prezentat de Salvați Copiii sunt descrise cei șase ani de război în Siria, povestite de copii.

Copii care care au trăit și trăiesc încă o dramă.

5.8 milioane de copii din Siria trăiesc zilnic bombardamente într-o Siria nerecunoscută, complet anihilată. Printre acestea, cel puțin 3 milioane de copii nu știu nimic altceva decât bombardamente și dezastrii, iar consecințele la nivel psihologic sunt devastatoare.

85% din populația siriană trăiește în sărăcie și 4,6 milioane de persoane locuiesc în zone asediate sau greu accesibile.

6,3 milioane de persoane sunt strămutate și 4,9 milioane – inclusiv 2,3 milioane de copii – sunt refugiați în alte țări.

Copiii nu zâmbesc niciodată, au chipurile triste, iar durerea  care o provoacă războiul în inimile lor este inexplicabilă și inacceptabilă. Doi din trei copii spun că au pierdut un membru al familiei, și-au pierdut casele sau au fost răniți cel puțin o dată în timpul bombardamentelor.

 

”Sunt copii care visează să moară pentru a merge în Rai și, astfel, să aibă un loc unde să mănânce și să rămână la cald.

Ei trăiesc cu speranța de a fi loviți de lunetiști pentru a ajunge la spital și poate că poate că așa vor scăpa din orașul asediat. Sunt copii rămași orfani din cauza războiului care pentru o farfurie de mâncare se alătură grupurilor armate”, afirmă Valerio Neri, directorul general al Salvați Copiii din Italia. Copiii recrutați de grupurile militare sunt forțați să le gătească și să le curețe punctele de control, înainte de a deveni și soldații lor. O dramă în dramă.

Copiii nu mai au puncte de referință. Sunt părinți care preferă căsătoriile timpurii și vor transforma fiicele lor mirese-copile:

” Le obligă să se căsătorească cu bărbați din familii mult mai înstărite, care pot avea grijă de ele, crezând că șin departe de riscul unui abuz sexual și de violență. Unele încearcă chiar să se sinucidă pentru a evita să căsătorească  cu bărbații care nu vor “.

 

“Acești copii  au pierdut pe cei dragi, nu pot merge la școală și trebuie să găsească la modalitățile de a supraviețui  devenind brusc adulți pentru a scăpa de sărăcie. Mulți oameni merg la muncă în piețe, cum ar fi vânzătorii de stradă, pentru a ajuta membrii familiei răniți de bombe și care nu mai pot obține o sursă de venit “.

“Războiul este o ”afacere” și adesea grupurile armate sunt singurele care au banii să plătească”, spune un băiețel în raportul Salvați Copiii.

Copiii sunt terorizați de bombe:

“Doar sunetul unui avion  sau o voce mai ridicată generează teroare  copiilor. O  ușă lovită de din cauza vântului poate provoca reacții de panică”, se arată în comunicat.

“Urăsc avioane pentru că mi-au ucis tatăl”, spune Marwan, un băiat de șase ani de la Alep, care nu mai poate să vorbească normal, știe  doar  să țipe.

Unii copii încep să folosească droguri, au coșmaruri, dezvoltă disconfort psihic și nu mai vorbesc.

În Madaya, se arată în raportatul Salvați Copiii, în ultimile două luni sunt cel puțin 6 cazuri de copii care au încercat să se sinucidă , cel mai mic avea doar 12 ani.

„Expunerea continuă evenimentelor traumatice și experiențelor adverse au condus majoritatea copiilor sirieni   a trăi într-un stres toxic, cu consecințe grave asupra stării lor de sănătate mentală și fizică, care pot dăuna grav dezvoltării lor, spune Valerio Neri.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.