Copiii migranti arestati si despartiti de familii, protest impotriva lui Trump: 65 de arestari intre preoti si calugarite

Copiii migranti arestati si despartiti de familii, protest impotriva lui Trump: 65 de arestari intre preoti si calugarite

Acesta ar fi trebuit să fie un protest pe care organizatorii l-au definit drept “o zi de acțiune a catolicilor împotriva detențiilor nedrepte ale copiilor migranți”. În cele din urmă însă, arestările au fost mai multe zeci: cel puțin 65 de preoți și călugărițe au fost arestați  și identificați de poliție pentru că au protestat împotriva legilor privind imigrația dorite de Donald Trump.

 

Ieri, câteva sute de persoane s-au adunat în fața clădirii Capitol din Washington, zona unde se află guvernul și Camera Reprezentanților din SUA. Motivul protestului este clar: legile privind imigrația promovate de administrația Trump conduc la detenția migranților minori, care în multe cazuri sunt separați de familiile lor.

 

 

Potrivit Independent, oamenii arestați de poliție, în special preoți și călugărițe, sunt acuzați de demonstrații neautorizate. Asociațiile catolice care au organizat  protestul vor să-și afirme motivele: “Ceea ce face guvernul merge împotriva credinței creștine înseși. Isus a spus că copiii sunt sacri și trebuie să avem grijă de ei “.

 

Chiar și Walter Liss, un călugăr franciscan care a participat la protest, apără cauza: “Această națiune poate face mai bine”. Nu putem sta cu mâinile în sân și să vedem ce se întâmplă cu migranții și minoritățile etnice ”

 

Te-ar putea interesa și Cutremur puternic in Grecia: oamenii au iesit in strada, cladiri prabusite

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.