Copiii înțepați cu cârlige: 7 zile de penitențe dure pentru ritualul Kuthiyottam

Conform unui ritual hindus, zeița Attukalamma le oferă frumusețe, sănătate, bogăție și fericire dar protagoniștii sunt copii între 5 și 12 ani care se supun ritualului Kuthiyottam în cadrul festivalului Pongala din templul Atthagal Bhagavathy din Thiruvananthapuram din Kerala: 7 zile de penitență dură și înțepați cu cârligul.

În aceste zile și până pe 10 martie se desfășoară festivalul Pongala: zece zile dedicate zeiței Bhadrakali (Kannaki), care se numește „Attukalamma”. Este așa-numitul festival al femeilor, deoarece sute de persoane îmbrăcate în haine tradiționale se plimbă pe stradă în jurul templului pentru a face oferte zeiței. Gătesc pongala, un amestec de orez cu jaggery (un fel de zahăr brut) și nucă de nucă de cocos, care este gătită timp de aproximativ două ore în vase de teracotă.

Preotul principal al templului poartă sabia lui Devi și binecuvântează femeile cu apă sfântă, iar orașul este luminat în sărbătoare. Peste trei milioane de femei participă în fiecare an la Festivalul Attukal Pongala, care a obținut Cartea Recordurilor Guinness pentru a fi cea mai mare adunare de femei pentru activități religioase.

Citește și VIDEO / Soldații americani și thailandezi beau sânge de șarpe într-o ceremonie anuală bizară

Dar în spatele acestor sărbători tradiționale există o latură întunecată: copiii între 5 și 12 ani chinuiți pentru care a intervenit chiar Comisia de Stat pentru protejarea drepturilor copiilor.

Timp de șapte zile, aproape o mie de copii trebuie să trăiască în penitență, deoarece ei reprezintă simbolic soldații răniți ai zeiței. Ei rămân în templu, trebuie să doarmă pe pământ, au numeroase restricții alimentare, trebuie să se spele de trei ori pe zi pentru a se purifica și trebuie să se închine în fața zeiței de 1008 ori. Odată ce termenul penitenței a trecut, începe adevăratul ritual Kuthiyottam în care copiii sunt împunși pe partea stângă cu un cârlig mic, care este apoi înnodat cu un fir pentru a simboliza legătura strânsă cu zeița.

După câteva ore, cârligele sunt extrase și se aplică cenușă pe rănilor, un ritual, conform tradiției hinduse necesare conferirii frumuseții, sănătății, bogăției și fericirii.

Surse: Kerala Turism / Hindus / Sreelekhaips Blog

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.