Copiii din Yemen nu mor sub bombardamente, ei sunt sufocați în liniștite pentru că le este negată mâncarea

Un grup de experți al ONU a prezentat un raport la Geneva subliniind posibilitatea ca „o serie de crime de război” să fie comise în Yemen.

Potrivit investigațiilor efectuate de grupul de experți al ONU, încălcările includ crime comise prin atacuri aeriene, bombardamente nediscriminate, omoruri și detenții arbitrare, tortură și violență sexuală. După difuzarea raportului asupra țării, organizația Save The Children din Yemen cere ca părțile aflate în conflict să răspundă de atrocitățile comise în Yemen și să răspundă justiției.

Siria fără suflet: un copil în vârstă de 4 ani ”a murit de inimă rea” când a aflat că tatăl lui a fost ucis

 „Cei responsabili de uciderea, rănirea și alte încălcări grave împotriva a miilor de copii din Yemen încă nu sunt trași la răspundere, încă nu plătesc încă pentru crimele lor. Nu mai putem accepta toate acestea – a declarat Tamer Kirolos, directorul organizației Seve The Children din Yemen – la fel cum nu mai putem accepta ca foamea în Yemen să fie folosită ca o adevărată armă de război, după cum notează raportul, cu consecințe pentru miile de copii care suferă de forme severe de malnutriție. Pentru că,  copiii din Yemen nu mor doar din cauza bombelor și armelor, ci sunt sufocați în tăcere pentru că le este refuzată mâncarea “, este apelul lui Tamer Kirolos, directorul organizației Seve The Children din Yemen.

De Ana Moldovan

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.