Copiii alăptați la sân au un sistem imunitar mai puternic. Studiul

Copiii alăptați la sân au un sistem imunitar mai puternic. S- a demonstrat pe scară largă că alăptarea la sân este o oază de sănătate pentru mame și bebeluși. Acum, un nou studiu de la Universitatea din Birmingham a arătat cum și de ce bebelușii alăptați au un sistem imunitar mai puternic, pe termen lung.

Cercetările efectuate de Universitatea din Birmingham și Fundația NHS au descoperit câteva mecanisme biologice legate de efectele pozitive pe termen lung ale copiilor asupra sănătății în prevenirea tulburărilor sistemului imunitar. Alte studii au arătat deja că bebelușii care primesc lapte matern sunt mai puțin susceptibili de a dezvolta astm, obezitate și boli autoimune decât cei cărora li se administrează exclusiv lapte praf. Cu toate acestea, până acum, mecanismele imunologice responsabile de aceste efecte erau mai puțin cunoscute.

Studiul, publicat în Allergy, este punctul culminant al unui proiect de cercetare de trei ani care a analizat datele de la 38 de mame sănătoase și copiii lor. Cantități mici de probe de sânge și scaun au fost colectate la naștere la Maternitatea din Birmingham și apoi din nou în timpul vizitelor la domiciliu, când bebelușii aveau trei săptămâni.

Dintre aceștia, 16 din cei 38 de sugari (42%) au fost exclusiv alăptați la sân  pe durata studiului, în timp ce 9 au primit alimentație mixtă și 13 au fost hrăniți exclusiv cu lapte praf.

Citește și Peste 350 de mii de femei sterilizate forțat de către guvernul din Peru, fostul președinte Fujimori judecat

În acest fel, cercetătorii au descoperit pentru prima dată că un anumit tip de celule imune, numite celule T reglatoare, cresc în primele trei săptămâni de viață la bebelușii alăptați la  sân și sunt de aproape două ori mai mari decât la bebelușii hrăniți cu lapte praf sau alimentație mixtă.  Cercetările au arătat că bacteriile specifice, numite Veillonella și Gemella, care susțin funcția de reglare a celulelor T, sunt mai abundente în intestinul bebelușilor alăptați.

Laptele matern, cel mai bun aliment medicamentos

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu Allergy , University of Birmingham 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.