”Copii sacrificați pentru un pod” știrea falsă care a provocat o psihoză în masă: 8 morți și mai mult de 30 răniți

Copii sacrificati pentru un pod” stirea falsa care a provocat o psihoza in masa: 8 morti si mai multi de 30 raniti

O poveste adevărată, care ar trebui să-i pună pe gânduri pe toți cei care distribuie știrile false pe internet: faimoasele FAKE NEWS

O stire de acest gen a dus ușor la indignarea și la setea oarbă de răzbunare. Cel puțin opt persoane au fost ucise și peste 30 au fost rănite după o serie de atacuri comise, în mod separat în mai multe centre din Bangladesh, scrie The Gurdian.  Pe Facebook și pe alte rețele de socializare au fost distribuite zvonuri în privința sacrifiicilor umane, care impli cau copii.  Scopul acestor așa-zise  sacrificii ar fi fost acela de a dona capetele tăiate ale unor copii pentru a favoriza construirea Podului Padma, un proiect de trei miliarde de dolari, care este de fapt în construcție.

Pentru noi occidentalii, un sacrificiu uman nu ar avea nimic de-a face cu progresul lucrărilor pentru un pod, dar nu și este cazul în cele mai sărace și subdezvoltate comunități rurale ale unei țări precum Bangladesh.

Mii de copii mor anual în conflicte armate. 3758 de ghiozdane aliniate ca nişte pietre funerare la sediul ONU

Mii de postări Fake News pe canalele de socializare au devenit de senzație și virale purtând locuitorii întregilor sate la vânătoarea de cei  responsabili.

Psihoza colectivă și setea de răzbunare au dus la patrulele orașelor și la linii reale, mulți oameni s-au baricadat în acase de teama de a fi acuzați de răpire sau uciderea copiilor. Chiar și cerșetorii, temându-se să fie linșați au ales să părăsească drumurile și s0au îndreptat spre adăposturi Între timp multe persoane au fost acuzate de răpire pe nedrept și au fost uciși

“Până acum, șase bărbați și două femei au fost ucise și au rănit cel puțin treizeci de persoane: investigațiile noastre au constatat că toate victimele nu au sunt vinovate de nici o crimă” – a explicat Javed Patwary, șeful poliției din Dhaka – “Una dintre cele două femei ucise era  o mamă care se dusese să-și ia copilul de la școală, a fost ”confundată” cu o răpitoare de copii și ucisă.  Situația ne-a scăpat din mână și este fără control”

În prezent, însă, investigația incidentului a condus la arestul  a 13 persoane

O mamă și-a aruncat fetița de la fereastra spitalului după ce a aflat că s-a născut cu dezabilități

 

Opt sunt acuzați de uciderea victimelor nevinovate, alți cinci sunt acuzați de distribuirea știrilor false pe web.  O poveste care îți îngheață sângele în vene… Sociologul Universității din Dhaka, Monirul Islam, care a studiat mai multe episoade similare a tras un semnal de alarmă: “O reacție atât de violentă și creată cu ața de multă ură poate fi certificatul neîncrederii pe care o are populația are față de legi și de autoritatea statului. Dar nu aș exclude că acest lucru este un proiect pus la cale de cineva care dorește să destabilizeze o întreagă comunitate prin panică și ură “.

De Ana Moldovan

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.