Copii abandonați noaptea în pădure: tradiția ciudată din Olanda

 Vine timpul când copiii trebuie să se desprindă de părinți și să dezvolte o aumită autonomie, iar în Olanda potrivit presei se pare că aceștia sunt abandonați o noapate întreagă în pădure, singuri: acest ritual se numește  “dropping down”…  Voi ați fi de acord?

În România, poate este de neconceput, având în vedere cât de excesivi suntem cu copiii noștri, în timp ce în Olanda este o practică care există de ceva vreme: vorbim despre un ritual de ”trecere ” pe care mulți copii îl fac pe perioada de vară, astfel încât,de  la vârsta de 11-12 ani sunt abandonați în pădure o noapte întreagă, cu intenția de a-și găsi singuri drumul spre casă.

Se numește  dropping down  “abandonarea” sau “aruncarea / coborârea”, deoarece, de fapt, adolescenții olandezi sunt lăsați în pădure fără nicio protecție doar pentru a se confrunta cu temerile lor și pentru a înfrunta probleme de viitor cu mai multă siguranță și autonomie decât înainte.

Vede un copil jucându-se desculț, își dă adidașii jos și îi dă să se încalțe

Acest ritual impune ca un grup de copii să intre în pădure doar cu câteva obiecte esențiale, să găsească modalități de a trece peste noapte și să-și găsească drumul spre casă. Unii sunt chiar legați la ochi și lăsați în locuri îndepărtate de casă de părinți  sau de liderul cercetașilor. Îi urmăresc de la  distanță sigură și îi pun la încercare, imitând sunetul unui mistreț sau speriindu-i.

La fel ca și  Hansel și Gretel, copii abandonați în pădure învață într-o noapte să se bazeze pe propria lor putere, să lucreze ca o echipă și să depășească teama de a fi singuri … V-ați lăsa copiii  să experimenteze acest lucru?

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.