Consumul excesiv de antibiotice crește riscul de cancer de colon

Consumul excesiv de antibiotice crește riscul de cancer de colon, au declarat ercetătorii de la Johns Hopkins Cancer Center din Londra, examinând peste 160.000 de oameni în 23 de ani de studiu.

Utilizarea excesivă a antibioticelor este legată de un risc crescut de cancer de colon. Acest studiu a fost efectuat și în bază a mii de documente medicale și publicat în revista științifică Gut. Studiile anterioare au indicat posibilitatea unei relații între antibiotice și neoplazie de colon. Dar potrivit cercetătorilor de la Johns Hopkins Kimmel Cancer Center din Marea Britanie, dar datele erau limitate.

 

Citește și O tânără în vârstă de 23 de ani, a fost împușcată în cap “de fostul ei iubit mascat, care a înscenat un jaf armat”/ VIDEO

 

Pentru a cercetat și mai adânc, cercetptorii au folosit datele de la Clinal Practice Research Datalink (CPRD), una dintre cele mai mari baze de date din lume, care conține înregistrările medicale electronice a peste 11 milioane de pacienți britanici, inclusiv informații despre medicamentelele pe care le foloseau pentru o perioadă de 23 de ani, din 1989 până în 2012. Cercetătorii au descoperit 28.890 de cazuri de cancer colorectal și le-au comparat cu 137.000 de persoane care nu au dezvoltat boala.

Indiferent de prezența factorilor de risc cunoscuți pentru această neoplasmă (cum ar fi obezitatea, fumatul, alcoolul, diabetul), studiul a arătat că folosirea antibioticelor a fost asociată cu o probabilitate mai mare de a dezvolta cancer de colon (71,3% față de 69, 1%). Riscul a crescut dacă folosirea antibioticelor a fost mai îndelungată și doar cu 15-30 de zile. A fost suficiente pentru a vedea că crește cu 8%.

Potrivit cercetătorilor de la Johns Hopkins Cancer Center din Londra, consumult excesiv de antibiotice poate accelera  creșterea tumorilor.

 Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.