Consumul de pește vă poate proteja de scleroză multiplă

Oamenii care consumă regulat pește par să prezinte un risc mai redus de a dezvolta scleroză multiplă, spun cercetătorii. Dar cât de mult pește va aduce un efect benefic? În acest studiu, oamenii care au consumat pește cel puțin o dată pe săptămână, sau care au consumat pește de trei ori pe lună, precum și suplimente pe bază de ulei de pește, au prezentat un risc cu 45% mai redus de a dezvolta scleroză multiplă (MS), în comparație cu indivizii care au consumat pește mai puțin de o dată pe lună și nu recurg la suplimente.

Și-a pierdut telefonul cu fotografiile mamei sale moarte: un copil oferă toate economiile sale

Studiul a arătat că există încă un beneficiu potențial la dietă pe bază de alimente marine, spune autorul studiului, Dr. Annette Langer-Gould, care a remarcat că, consumul regulat de pește a fost deja asociat cu un risc mai redus de afecțiuni cardiovasculare. Ea este directorul regional pentru neuroștiințe clinice la Kaiser Permanente Southern California. Scleroza multiplă este o afecțiune a sistemului nervos central. Boala întrerupe comunicația între creier și restul corpului, explică cercetătorii. Unul dintre principalele semne ale sclerozei multiple este pierderea mielinei, o substanță grasă care acoperă și protejează nervii. În cazul MS, sistemul imunitar atacă în mod greșit mielina.

Și-a obligat iubita să bea acid de față cu fiul ei de 5 ani. Olga moare după 3 zile de agonie

Studiul din prezent a inclus 1100 de oameni din sudul Californiei. Media lor de vârstă a fost de 36 de ani. Jumătate dintre aceștia au fost diagnosticați cu MS în stadii incipiente sau cu sindromul izolat clinic. Studiul a inclus de asemenea analiza a 13 variații genetice ale grupului uman de gene despre care se știe că reglează nivelurile acizilor grași. Două dintre cele 13 variații au fost asociate cu un risc mai redus de scleroză multiplă, indiferent de consumul de pește. Acest lucru sugerează că unele persoane ar putea avea un avantaj genetic în reglarea nivelurilor acizilor grași, spun cercetătorii.

De Ana Moldovan

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.