Consumul de mere te face mai inteligent: cresc cantitatea de celule neuronale

Potrivit unui studiu , compușii naturali prezenți în mer, în ceea ce a fost odată „fructul interzis” pot ajuta la stimularea producției de noi neuroni, capabili să mărească gradul de învățare și memorie. Acest lucru a fost făcut cunoscut de o cercetare publicată în „ Stem Cell Reports ”.

Studiile anterioare arătaseră deja modul în care fitonutrienții plantelor, cum ar fi resveratrolul, găsit în struguri, sau epigalocatechin-3-galatul găsit în ceaiul verde, poate avea efecte pozitive asupra diferitelor părți ale corpului, inclusiv asupra creierului. Acum, cercetătorii Tara Louise Walker de la Universitatea din Queensland (Australia) și Gerd Kempermann de la Centrul German pentru Boli Neurodegenerative au descoperit că concentrațiile mari de fitonutrienți din mere stimulează generarea de noi celule cerebrale conform unui proces numit neurogeneză .

Pentru a ajunge la această concluzie, echipa a cultivat celule stem ale creierului șoarecelui în laborator la care s-au adăugat quercetina sau acidul dihidroxibebzoic (DHBA), fitonutrienții frecvent găsiți în mere și, într-o măsură mai mică, alte fructe. De îndată ce au fost analizați, au descoperit că creierul șoarecilor de laborator a generat mai mulți neuroni în cantități mai mari decât rozătoarele care nu au fost supuse acestei substanțe.

Citește și Elorhynchus carrolli: noul rhynchosaur descoperit în Argentina

Testele ulterioare au arătat că, în diferite structuri ale creierului adult al șoarecelui asociate cu învățarea și memoria, celulele stem s-au înmulțit și au generat mai mulți neuroni atunci când șoarecii au primit doze mari de quercetină.

„ Acest studiu sugerează că compușii naturali în fructe, cum ar fi quercetina și DHBA pot acționa sinergic pentru a promova neurogeneza și funcția creierului atunci când sunt administrate în concentrații mari ” , spun cercetătorii.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, OdnoklassnikiTumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.