Consiliere psihologică telefonică pentru persoanele cu simptomatologie cauzată de pandemia Covid-19

Comunicat de presă / Consiliere psihologică telefonică pentru persoanele cu simptomatologie cauzată de pandemia Covid-19

Conform ultimelor raportări, în România, s-au înregistrat peste 383.743 de cazuri de Coronavirus, iar numărul deceselor a depășit pragul de 9.400. În același timp, aproximativ 1.174 de cazuri sunt considerate ca fiind grave sau critice (fiind internate la Terapie Intensivă), iar numărul pacienților vindecați este de 261.387 persoane, potrivit site-ului Worldometers.info.

În acest context, Colegiul Psihologilor din România – filiala Constanţa, în parteneriat cu Serviciul de Ambulanță Județean Constanța, va oferi consiliere psihologică telefonică pentru persoanele din județul Constanța, care dezvoltă simptomatologie specifică cauzată de criza generată de pandemia de Covid-19. În cadrul acestei celule de criză organizată de Colegiul Psihologilor – filiala  Constanța vor participa psihologi-voluntari specializați în psihoterapie, consiliere psihologică, psihologie clinică, membri ai filialei Constanța. Ca și procedură de lucru, apelurile sunt preluate de către un psiholog delegat ca persoană de contact, dl. Bălan Cristi, iar acesta îi contactează pe colegii înrolați în acest proiect în funcție de disponibilitatea comunicată. Se lucrează pe un protocol standardizat, astfel încât fiecare intervenție să aibă o structură comună, dar și puncte specifice în funcție de cazuistica întâlnită. Lista psihologilor implicați în proiect se regăsește pe site-ul CPR, www.alegericpr.ro, putând fi consultată și direct de cei ce au nevoie să apeleze la acest tip de serviciu.

Citește și Covid-19: unul din cinci bolnavi raportează tulburări psihiatrice

Este un moment greu pentru noi toți, dar cea mai bună soluție este să rămânem calmi, să ne informăm din surse credibile, autorizate și să respectăm instrucțiunile venite de la autoritățile statului. Pentru persoanele care au nevoie de suport psihologic, Colegiul Psihologilor din România – filiala Constanța va asigura 24 de ore din 24 consiliere psihologică prin telefon, astfel încât să încercăm să reducem gradul de panică instalat în rândul populației. Mulțumim colegilor care au înțeles rolul acestui demers și s-au alăturat echipei”, declară Prof. univ. dr. Mihaela Rus, preşedintele Colegiului Psihologilor din România – filiala Constanţa.

Plus Communication

Persoane de contact:
Prof. univ. dr. Mihaela Rus
Președinte
Colegiul Psihologilor din România – filiala Constanţa
Tel.: 0740906986

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.