Congo, Ebola face victime: 750 de copii infectati, 40% au varsta sub 5 ani

Congo, Ebola face victime: 750 de copii infectati, 40% au varsta sub 5 ani

Primul caz de Ebola înregistrat în Goma (orașul din Republica Democratică Congo) s-a încheiat cu moartea pacientului, un pastor evanghelic care s-a simțit rău după o călătorie înapoi în provincia North Kivu , epicentrul epidemiei care a ucis peste 1600 de persoane în aproape un an.

 

Ultima epidemie de Ebola din Republica Democrată Congo afectează în mare măsură copiii, cu aproximativ 20% mai mulți decât în ​​anii precedenți. Până la 7 iulie, au fost înregistrate 750 de cazuri de infecție  reprezentând 31% din totalul cazurilor, dintre acestea, 40% sunt copii cu vârsta sub 5 ani. Copiii, la rândul lor, infectează femeile, care reprezintă 57% dintre cazuri în rândul adulților.

 

Acesta este  alarma ridicată de Marixie Mercado, purtătoarea de cuvânt a UNICEF la Palais des Nations din Geneva, după o misiune în Republica Democratică Congo, Kivu Nord și Ituri, cele două provincii afectate de Ebola și Goma, Beni, Butembo și Bunia.

Te-ar putea interesa și O fetita de 1 an a murit in chinuri groaznice dupa ce a fost batuta de parintii ei: ”Era de nerecunoscut”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.