Congo, cea mai mare epidemie de rujeolă din lume: patru mii de morți, 90% copii

Unicef ​​vaccinează mii de alți copii împotriva virusului și distribuie medicamente care să salveze viața în centrele de sănătate. În țara africană, rujeola a provocat mai multe victime decât Ebola

În Republica Democrată Congo, numărul deceselor din cauza rujeolei a depășit patru mii, dintre care 90% sunt copii cu vârsta sub 5 ani. Pe de altă parte, peste 200.000 de persoane sunt afectate de virus. Aceasta este „cea mai mare epidemie din lumea rujeolei”. Acest lucru a fost raportat de UNICEF, care vaccinează mii de alți copii împotriva virusului și distribuie medicamente care să salveze viața în centrele de sănătate.

Șoc în comunitatea românilor din Italia: Mihaela Rosa de 32 de ani a fost găsită ucisă în casă

Numărul de cazuri în acest an s-a triplat mai mult în țară față de 2018. Epidemia din Congo a provocat mai multe decese decât Ebola, care până în prezent a ucis 2.143 de persoane. Din ianuarie, au fost raportate 203.179 de cazuri de rujeolă în toate cele 26 de provincii ale țării.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.