Confruntări între pompieri și poliție la marșul de protest al pompierilor din Paris / VIDEO

Momente de tensiune și confruntări între poliție și pompieri astăzi în piața din Paris, unde după-amiază, mii de pompieri au ajuns de pe stradă din toată Franța pentru un marș de protest pentru a cere condiții de muncă mai bune și salarii mai mari.

Potrivit presei locale, confruntările ar fi izbucnit în apropiere de Place de la Republique, în centrul captalei franceze, când pompierii s-ar fi abătut de la ruta prestabilită încercând să forțeze unele dintre barăcile înființate de forțele de poliție în echipament anti-revolte.

Poliția a folosit bastoane și hidranți, dar au aruncat și gaze lacrimogene împotriva pompierilor pentru a-i împrăștia . Pompierii anterior blocaseră de asemenea parte a șoselei de centură din Paris.

Citește și Wuhan, orașul fantomă: oamenii baricadați în case cântă la unison ” Hai Wuhan” / VIDEO

Mii de pompieri francezi au ieșit în stradă purtând căști , steaguri și pancarte de protest împotriva condițiilor lor actuale de muncă. Printre diversele solicitări, pe lângă instrumentele de muncă mai bune și mai sigure, există și o îmbunătățire a salariilor, în special prin creșterea sporurilor de risc, care au fost oprite de zeci de ani și garanții pentru pensionare .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.