Conform unui studiu, Coronavirus va provoca 25 de milioane de șomeri din întreaga lume

Conform unui studiu, Coronavirus va provoca 25 de milioane de șomeri din întreaga lume

După criza economică din 2008, lumea a înregistrat un adevărat record de șomeri : potrivit unui studiu publicat de Organizația Muncii (care reunește guvernele, sindicatele și organizațiile industriale din 187 de țări), însă aceste date sunt nimic în comparație cu ce va fi după eradicarea epidemiei de Coronavirus . Potrivit savanților organizației, de fapt, pandemia Covid-19 va duce la pierderea a 25 de milioane de locuri de muncă .

Numere care se înspăimântă  dacă luăm în considerare faptul că înainte de Coronavirus, situația generală din lume nu excelentă: în prezent, 188 de milioane de oameni nu au un loc de muncă. La acestea se vor adăuga, însă, toți cei care, din cauza Covid-19, își vor pierde locul de muncă: 25 de milioane, conform estimărilor.

Citește și Coronavirus, ONU: „Vor fi milioane de morți dacă i se va permite să se răspândească”

Directorul general al Organizației Muncii, Guy Ryder, a anunțat și ce sectoare vor fi cele mai afectate, conform studiului: „Sectoarele cele mai afectate vor fi turismul, transportul, dar și industria auto. Va fi un test de prăbușire cu proporții tulburătoare, mult mai rău decât cel din 2008 “. Din nou, conform estimărilor, se așteaptă o pierdere  de 3.100 miliarde de euro până la sfârșitul anului.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.