Condamnați pentru uciderea unui tânăr de 14 ani, sunt declarați nevinovați după … 36 de ani de închisoare !

Trei bărbați au fost condamnați la închisoare pe viață  pentru o crimă pe care nu au comis-o . Acum, după 36 de ani de detenție  au fost exonerați de orice vină și puși în libertate  în statul american Maryland.

Totul, după ce în ultimele luni au apărut noi dovezi care arată fără dubiu că cei trei nu au comis crima pentru care au fost trimiși după gratii pe când erau doar niște adolescenți. După 36 de ani de închisoare cu o pedeapsă pe viață la  numai 16 ani, trei bărbați au fost declarați nevinovați și eliberați de un judecător din Baltimore. „Îmi cer scuze în numele justiției, deși sunt sigur că acest lucru înseamnă foarte puțin pentru ei”, a spus judecătorul Charles Peters. Alfred Chestnut, Ransom Watkins și Andrew Stewart, acum în vârstă de 50 de ani  au părăsit sala de judecată ca bărbați liberi , îmbrățișați în lacrimi de membrii familieilor.

Citește și: Pedofil bătut în public de un grup de femei / Video

 

Cei trei, pe atunci aveau  doar șaisprezece ani și au fost arestați în ziua de Ziua Recunoștinței în 1983, la câteva săptămâni după uciderea lui DeWitt Duckett, care a avut loc în curtea unei școlii.  Dovezile și mai mulți martori i-au indicat drept criminali pe cei trei, care au și fost condamnați după o judecată sumară. Acea crimă a provocat o mare agitație printre locuitori  și s-a făcut presiune din partea autorităților pentru a opri rapid făptuitorii, ceea ce a influențat poate corectitudinea investigațiilor.

Noile dovezi arată, de fapt, că altcineva a fost criminalul – un bărbat care și-a pierdut viața în 2002.

Cei trei eliberați au de gând să-și trăiască în liniște viața, dar spun că și-ar dori ca cei care i-au condamnat nevinovați să plătească pentru asta.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.