Condamnat pentru că a furat 50 de dolari: iese din închisoare după 36 de ani

Un bărbat din Alabama a fost eliberat din închisoare după 36 de ani pentru că a furat 50,75 USD într-o brutărie când avea 20 de ani. Povestea extraordinară a lui Alvin Kennard a fost spusă  „Gardian”, care investighează cauzele unei astfel de pedepse disproporționate.

Când a intrat în închisoare în 1983 Alvin avea 22 de ani.  Acum are 58 de ani, iar un judecător a ordonat eliberarea sa din penitenciarul Donaldson din Bessemer. Kennard a fost condamnat cu legea Habitual felony delict din Alabama, un proces cunoscut sub numele de „legea celor trei” care înseamă că la a treia încălcare a legii recidivistul este condamnat la o sentință mai grea, care poate ajunge chiar la o condamnare pe viață.

Povestea lui Rose Geil, femeia care a decis să-și lase barba să crească

Vestea a fost întâmpinată de o bucurie imensă de prieteni și familie, precum și de Kennard, care credeau cu adevărat că va rămâne în închisoare toată viața.  În America sunt sute de prizonieri victime ale acestui tip de sentințe nedrepte, deseori abandonați din lipsa de avocați și bani pentru a se apăra.

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.