Condamnat la moarte pentru că apredat o lecție universitară despre drepturile femeilor: „Nu-l spânzurați pe profesorul pakistanez”

“Nu-l spânzurați pe profesorul Junaid Hafeez . ” Singura sa vina este aceea de a preda lecții elevilor săi privind drepturile femeilor . Petiția Charge.org a depășit 300.000 de semnături. Profesorul pakistanez  pe 21 decembrie anul trecut, a fost condamnat  pentru blasfemie.

Profesorul de 33 de ani, activist pentru drepturile omului, a predat la Universitatea Bahauddin Zakariya din Multan (orașul pakistanez din regiunea Punjab). După întoarcerea în Pakistan , din Mississippi – unde a petrecut viata ca un om academic al Programului Fulbright – Junaid a vrut să transmită studenților săi o pasiune pentru literatură, și drept social și „A predat subiecte precum drepturile femeilor ”, scrie Helen Haft, un savant american care a lansat recent petiția pentru salvarea profesorului.

Junaid Hafeez au fost acuzat pentru blasfemie: pentru un grup de studenți conservatori, ar fi insultat și pe profetul Muhammad pe social media. Junaid a fost arestat în 2013 și de atunci se află în izolament în închisoare.  Avocatul său, Rashid Rehman, a fost asasinat în 2014 pentru că a decis să-l apere pe profesor.

 Citește și Tragedia copiilor indigeni din Jenu Kuruba: evacuați ilegal de pe pământurilr ancestrale pentru a crea rezerve de tigri

 

«Eu și Junaid am participat la programul de schimb academic Fulbright – scrie Helen Haft în petiție – cu câteva zile înainte de a afla despre sentința lui de moarte, am publicat un articol despre blasfemia în Pakistan. Codul de procedură penală din Pakistan stabilește pedeapsa cu moartea „ pentru oricine, care, în cuvinte sau în scris, denigrează numele sacru al Sfântului Profet Muhammad. De când pedeapsa cu moartea pentru blasfemie a fost introdusă în Pakistan în anii ’80, au avut loc 1.500 de acuzații de blasfemie. O acuzație echivalentă cu o condamnare la moarte ”

“Cu toate acestea, cazul lui Junaid va fi atacat cu recurs, în timp ce profesorul riscă să fie ucis în orice moment”

#GiustiziaPerJunaidHafeez este apelul petiției pentru a solicita abrogarea legilor privind blasfemia pakistaneză. „Sunt un instrument care poate fi folosit împotriva oricui în orice moment. Legile împiedică oamenii să vorbească nu numai despre religie, ci și despre probleme precum drepturile femeilor. Legile de până acum au redus la tăcere activiștii pentru drepturile femeii, drepturile omului, jurnaliști, profesori și cetățeni obișnuiți. În timp ce minoritățile religioase, disidenții politici, gânditorii liberi și intelectualii sunt adesea vizați, primele victime sunt musulmanii înșiși »

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.