Condamnat la 30 de ani de închisoare pentru uciderea a peste 500 de elefanți: sentința istorică din Congo

Pentru activiștii care luptă pentru drepturile animalelor și împotriva braconajului de zeci de ani, este o sentință istorică emisă de o instanță din Congo împotriva unuia dintre cei mai cunoscuți braconieri din țară, condamnat la 30 de ani de închisoare pentru că a fost responsabil pentru moartea a peste 500 de elefanți. Mobanza Mobembo Gerard, mai cunoscut ca Guyvanho, a fost considerat responsabil  pentru moartea a sute de pachidermi uciși în timpul câtorva expediții de braconaj al căror unic scop era să le ia coarnele de fildeș ale elefanților.

Sentința este atât de grea, deoarece pe lângă uciderea animalelor, a fost acuzat și tentativă de omor a unui ranger dintr-un parc natural din țara africană.

În India, o femelă elefant însărcinată a murit în chinuri după ce a mâncat un ananas plin de petarde

Acuzația de tentativă de omor împotriva lui Gerard este legată de un incident din 2019, când grupul său de braconieri ar fi împușcat și rănit membri unei patrulare de ranger în Parcul Național Nouabale-Ndoki. Potrivit rechizitoriului, Guyvanho și-a început traficul sângeros în 2008 și de atunci a efectuat expediții în toată Africa Centrală. În zonă este cunoscut sub numele de „măcelarul din Nouabale Ndoki”, de la numele parcului unde a funcționat, o rezervație de peste patru mii de kilometri pătrați, refugiul preferat pentru elefanți.

Masacrul elefanților indieni, piața neagră culeg victimele

Cazul său a fost considerat un punct de reper în lupta împotriva infractorilor de animale sălbatice din Congo și Africa, în general, deoarece condamnarea sa penală este prima din această țară împotriva unui traficant de animale sălbatice după cum a explicat și Wildlife Conservation Society , infracțiunile precedente de mediu au fost evaluate în cazurile civile și non-penale care au implicat  o pedeapsă maximă de cinci ani.

“Este un mesaj extrem de puternic pentru a indica faptul că crimele împotriva vieții sălbatice nu vor fi tolerate și că vor fi urmărite la cel mai înalt nivel”, a declarat Emma Stokes, director regional WCS.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.