Condamnarea confirmata pentru activista Nasrin Sotoudeh

Condamnarea confirmata pentru activista Nasrin Sotoudeh

Acuzațiile sunt legate de activitatea sa de avocat în apărarea a numeroase femei care au protestat împotriva obligației de a purta hijabul, vălul islamic și opoziția sa împotriva pedepsei cu moartea.

Condamnarea la 33 de ani de închisoare a avocatului iranian pentru drepturile omului Nasrin Sotoudeh a fost confirmată definitiv. Activista nu va ataca sentința. Soțul ei, Reza Khandan, a declarat agenției oficiale IRNA,   că pedeapsa pe care o va executa va fi numai cea pentru cea mai gravă infracțiune care este egală cu 12 ani.

 

Activistul a fost, de asemenea, condamnat la 148 de lovituri de bici pentru numeroase acuzații, printre care “complot împotriva securității naționale”, “amenințări împotriva sistemului”, “instigarea la corupție și a prostituție ” și pentru că s-a prezentat fără văl în sala de judeceată.

 

Condamnarea în primă instanță, anunțată luna trecută, a fost puternic criticată de mai multe guverne și organizații internaționale pentru drepturile omului, inclusiv Amnensty International. Sotoudeh este închisă încă din iunie anul trecut executând o pedeapsă de 5 ani cu închisoarea.

 

Te-ar putea interesa și Avocata iranian Nasrin Sotoudeh a fost condamnată la 38 de ani de închisoare și 148 de lovituri de bici

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.