Complicațiile coronavirusului: descoperit primul caz de encefalopatie

Potrivit unor cercetători această poate fi  o „complicație rară” a coronavirusului: studiu  după descoperirea primului caz de encefalopatie acută necrozantă legată de coronavirus . Boala a fost diagnosticată la un angajat al unei companii aeriene. Pacientul, după cum a relatat jurnalul Academiei Americane de Neurologie Neurologie de azi , a fost internat la spitalul Henry Ford din Detroit, Statele Unite, pe 19 martie.

Bărbatul de 58 de ani avea tuse, febră și o stare psihologică alterată. Era treaz, dar nu era pe deplin lucid: reușea să-și rostească doar numele și nu răspundea la alte întrebări. Starea lui s-a deteriorat pe parcursul a două săptămâni și fost rezultat pozitiv la Covid-19.

Coronavirus, peste 1.275.000 de cazuri și aproape 70.000 de decese în întreaga lume

Astfel, datorită unei serii de analize și a unui RMN, pacientul a fost diagnosticat cu encefalopatie. Elissa Fory, specialist în neurologie la Henry Ford, a subliniat că au întâlnit cazuri de encefalită acută necrozantă asociată cu gripa H1N1 și a altor virusuri.

Potrivit cercetătorilor, “encefalopatia acută necrozantă este o complicație rară a gripei și a altor infecții virale și a fost legată de lansarea intracraniene ale citokinelor, care au ca rezultat distrugerea barieră hematoencefalică”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.