Colorado a abolit pedeapsa cu moartea

Jared Polis, guvernatorul democrat al Colorado, în Statele Unite, a semnat o lege care abolește pedeapsa cu moartea. Colorado a devenit, așadar, cel de-al 22-lea stat care desființează pedeapsa cu moartea. Legea a fost adoptată în ianuarie de Senat și în februarie de Camera Colorado, după ce mai multe încercări de abolire a pedepsei cu moartea au eșuat în trecut.

Anunțul desființării a venit în același timp cu comutarea pedepsei împotriva a trei persoane condamnate la moarte, pentru care, în schimb, s-a dispus închisoare pe viață, fără posibilitatea de libertate conditionată. Anunțul prevede că trasformarea sentinței lor nu a fost decisă pe baza meritelor acestor persoane, ci pentru că pedeapsa capitală „nu poate fi și nu a fost niciodată o sentință echitabilă în statul Colorado”.

Citește și Un camion cu 64 de migranți morți a fost descoperit în Mozambic: 14 au supraviețuit printre cadavre

Colorado a reintrodus pedeapsa cu moartea în anii ’70, dar o folosise o singură dată din 1997.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.