Coloana de ambulanțe în zona roșie din Sicilia: pacienți transferați „ca la Bergamo”

Numeroasele ambulanțe care au sosit seara târziu în zona roșie din Sambuca di Sicilia, amintesc coloana de camioane militare care transportau sicriele din orașul Bergamo . O nouă tragedie consumată într-o casă de bătrâni pe care rezidenții din Sambuca di Sicilia  a trebuit să o privească neajutorată de la fereastră. Situația a degenerat în câteva zile, atât de mult încât au obligat autoritățile să închidă și să păzească toate căile de acces, scrie RaiNews.it

S-a trecut de la „nici un caz” în timpul primului val la o situație alarmantă care a dus la zona roșie. Un focar cu 64 de pozitive detectate, pe aproximativ 6 mii de locuitori, pe lângă cei patru vârstnici deja decedați, concentrat în mare parte în acel casă de bătrâni. Toți sunt pozitivi, inclusiv cei 14 operatori care îngrijesc bătrânii .

Citește și Un cuplu de români din Italia și-au abandonat pe stradă copilul de 4 luni: ” Probleme economice ”

Bătrânii au fost transferați la alte spitale și centre Covid de pe insulă. A patra zonă roșie după Sambuca di Sicilia în provincia Agrigento, Mezzojuso în zona Palermo și Galati Mamertino în provincia Messina, a fost creată o nouă zonă roșie în Sicilia în Randazzo, în zona Catania, unde s-au constatat  97 de cazuri Covid pozitive prin tamponul molecular și alte 60 cu cel rapid. Măsura a fost luată de președintele Regiunii Musumeci, în acord cu consilierul pentru sănătate Ruggero Razza, pentru a contracara răspândirea Coronavirusului.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.