Cod roșu de vremea rea ​​în Italia

Cod roșu de vremea rea ​​în unele sectoare din Veneto, Friuli Venezia Giulia și din provincia autonomă Bolzano. Alertă portocalie în alte zone  din Friuli Venezia Giulia, pe cea mai mare parte a regiunii  Veneto, Emilia-Romagna, Lazio, în provincia autonomă Trento, în Umbria, Abruzzo, Campania, Molise, Puglia, Calabria și pe întreg teritoriul Siciliei. De asemenea, a fost evaluată alerta galbenă în unele sectoare din Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna, Liguria, Marche, Lazio, Abruzzo, Campania, Molise, Calabria, Puglia și pe întreg teritoriul Toscanei și Basilicatei, scrie Adnkronos

Precipitațiile pe scară largă, cu caractere de furtună, deja de ieri după-amiază-seară pe Toscana, Liguria, Lombardia, Veneto, provinciile autonome Trento și Bolzano și Friuli Venezia Giulia. Precipitațiile vor lua în general un caracter de zăpadă la peste 800-1000 de metri, cu o posibilă implicare locală a fundului văii și altitudinea locală a zăpezii în sectoarele Triveneto până la peste 1500 de metri. Ploile abundente pot fi însoțite de activitate electrică frecventă și rafale puternice de vânt.

Citește și Italia, tragedie la locul de muncă: Cristian Cuceu un român de 23 de ani a murit strivit de o mașină

Vânturi cu rafale puternice, și în Liguria central-vestică, din cadranele sudice din Liguria di Levante, Toscana, Lombardia, Veneto și Friuli Venezia Giulia, cu valuri puternice de furtună pe coastele expuse. Precipitații deja de ieri  cu caracter de furtună, în Sicilia și Calabria, în extensie până în Campania, Abruzzo și Molise și de dimineața târziu astăzi în Basilicata și Puglia. Vânturile puternice până la furtunoase din cadranele sudice, cu rafale până la furtuni puternice, vor persista peste Calabria, Basilicata și Puglia.

Pompierii, relatează pe Twitter, lucrează de azi-noapte în Toscana pentru daune provocate de ploaie și vânt: 60 de intervenții la Livorno, 70 la Arezzo, 40 la Lucca, 35 la Siena și 35 la Pisa.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.