Clima: transport public gratuit în Luxemburg

Transport public gratuit pentru toată lumea de la 1 martie la Luxemburg . Marele Ducat este prima țară din lume care a adoptat o măsură de acest gen pentru a reduce poluarea datorată mișcării vehiculelor în contextul luptei împotriva schimbărilor climatice .

Inițiativa face parte dintr-un plan al guvernului luxemburghez privind mobilitatea într-o țară în care mașina domnește suprem, iar blocajele de trafic sunt frecvente din cauza traficului intens al navetiștilor care lucrează în Luxemburg, dar care locuiesc în Belgia, Franța și Germania.

Citește și Mama acuzată de pedofilie își obliga copiii să privească în timp ce opărea căteluși în oală

Doar biletul de tren de clasa I va fi plătit. Costul total pentru întreținerea rețelei publice, în jur de 500 de milioane de euro pe an, va fi suportat în întregime de către stat.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.