Civilizațiile străine ar putea absoarbe energie din plasma care cade în găurile negre

Civilizațiile extraterestre avansate tehnologic ar putea „aspira” energia necesară direct din găurile negre, potrivit unui nou studiu publicat în Physical Review D. și realizat de astrofizicianul Luca Comisso de la Universitatea Columbia din New York. Și cel mai frumos lucru, potrivit omului de știință, ar consta în faptul că poate această colecție de energie ar putea lăsa urme vizibile chiar în afara orizontului de evenimente al găurii negre.


Absorbția energiei din găurile negre de către civilizațiile extraterestre inteligente ar explica, de fapt, un fenomen pe care aceiași oameni de știință l-au observat deja, și anume acela referitor la flăcările de plasmă care sunt situate chiar în afara graniței aceluiași orizont.
Și aceasta ar putea fi una dintre metodele de căutare a civilizațiilor extraterestre, potrivit Comisso însuși care recunoaște, după publicarea acestui studiu, că continuă să lucreze la acest subiect, împreună cu un alt coleg, doar pentru a înțelege ce fel de semnal ar trebui să căutăm.

Absorbția de energie din găurile negre: iată cum s-ar putea face

Nu este prima dată când cineva declară că o civilizație extraterestră ar putea extrage energie dintr-o gaură neagră și deja în 1969 binecunoscutul fizician Roger Penrose a propus această ipoteză într-un studiu despre găurile negre. Potrivit Comisso, metoda de colectare a energiei chiar în afara graniței orizontului evenimentelor unei găuri negre ar fi întotdeauna aceeași: în această zonă, conform teoriilor larg acceptate despre găurile negre, apare un fenomen în care particulele se divid în două.


Calculele fizicienilor arată că particulele care cad în ergosferă ar putea avea energie negativă, singura regiune a universului în care se poate întâmpla așa ceva, așa cum explică el însuși Comisso Live Science.
Căderea unei particule cu energie negativă într-o gaură neagră înseamnă practic obținerea unei particule similare cu energie pozitivă și, prin urmare, obținerea de energie.

Citește și Într-un oraș din Rusia, blana câinilor și-a schimbat culoarea în albastru: vina deșeurilor chimice din zonă

Cercetarea nu are în vedere numai particule individuale, ci cantități astronomice de plasmă care ar putea fi supuse aceluiași efect. Astfel de cantități de plasmă ar putea produce nivele enorme de energie.
Această plasmă ar fi prezentă în jurul găurilor negre rotative ca urmare a unui fenomen numit „reconectare magnetică” în timpul căruia liniile unui câmp magnetic încep să se întrepătrundă și apoi să se reunească și să se rupă continuu.

Acest fenomen, de exemplu, are loc pe suprafețele stelelor precum Soarele și, potrivit lui Comisso, ar trebui să se întâmple și în jurul suprafeței unei găuri negre.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, LinkedinOdnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.


Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.