Civilizații antice: amprentele de acum 5,7 milioane de ani contestă istoria evoluției umane

Cercetătorii au descoperit amprente umane datând de acum 5,7 milioane de ani care pun la îndoială tot ce credeam că știm despre evoluția umană.
Amprentele hominide descoperite în Creta pot tensiona narațiunea stabilită a evoluției umane timpurii.

Motivul este că amprentele, care au fost datate de acum aproximativ 5,7 milioane de ani , au fost descoperite în Creta într-un moment în care cercetările științifice anterioare îi plasează pe strămoșii noștri în Africa și cu picioare asemănătoare maimuței.

Aceasta înseamnă că termenele științifice anterioare sunt incorecte și oamenii de știință au avansat teorii și studii incomplete, sau poate că teoria Africii ar trebui să fie reconsiderată pe larg.

Amprente umane de 5,7 milioane de ani

De când oamenii de știință au descoperit fosile Australopithecus în Africa în secolul al XX-lea, s-a crezut că descendența umană ar putea fi trasată într-o anumită locație.

amprente studiu

În plus, descoperirile recente de fosile (inclusiv în Africa), faimoasele urme Laetoli vechi de acum 3,7 milioane de ani în Tanzania, sunt dovezi a picioarelor asemănătoare ale omului și ale locomoției verticale, care au ajutat foarte mult ideea că primii oameni nu numai că au provenit din Africa dar a rămas izolați acolo câteva milioane de ani înainte de a se dispersa în Europa și Asia.

Cu toate acestea, descoperirea amprentelor în Creta răstoarnă complet această idee simplă, sugerând că există o complexitate mult mai mare în joc.

Ceea ce face acest lucru controversat este vârsta și locația urmelor de pas ” , spune profesorul Per Ahlberg de la Universitatea Uppsala, autorul studiului.

Această descoperire a evoluției umane timpurii probabil va declanșa multe dezbateri. Rămâne de văzut dacă comunitatea de cercetare a originilor umane va accepta amprentele fosile ca dovezi concludente ale prezenței hominidelor în Miocenul din Creta “, conchide Per Ahlberg.

Studiul a fost publicat în Proceedings of the Geologists ‘Association .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.