Ciuma bubonică în China! Autoritățile din Beijing au emis o alertă de nivelul trei

Teama de izbucnire a epidemiei de ciumă bubonică  în Mongolia în urmă cu câteva zile a trecut granița și a ajuns în China, unde în ultimele ore a fost înregistrat un nou caz suspect care a fost plasat imediat în carantină, chiar dacă condițiile sale de sănătate par să fie momentul stabile. Infecția suspectă s-a prezentat la un cioban din orașul Bayannur din regiunea Mongoliei Interne și vine după ce doi frați în vârstă de 27 și 16 ani s-au îmbolnăvit de ciumă săptămâna trecută, după ce au consumat carne de marmotă crudă.

De la o mină abandonată plină de lilieci până la laboratorul de la Wuhan: o anchetă reconstruiește calea ciudată a Covid-ului începând din 2012

În urma noilor cazuri înregistrate în țară, autoritățile de la Beijing au decis să emită o alarmă la nivelul al treilea – pe o scară de patru – pe întreaga zonă afectată de infecții. O procedură care interzice, de asemenea, vânătoarea și consumul de animale sălbatice, cu referire în special la marmote care sunt principalele purtătoare de ciumă bubonică.

Panică în Mongolia, alte două cazuri de ciumă bubonică : „Au mâncat carne de marmotă”

Măsuri similare au fost ordonate în Mongolia vecină în urmă cu câteva zile, unde autoritățile medicale au impus o carantină pentru regiunea de frontieră cu Rusia, imediat după descoperirea a două cazuri suspecte de ciumă bubonică legate de consumul de carne de porc. Ciuma este de fapt o boală care poate fi transmisă prin mușcătura rozătoarelor infectate sau prin înțepătura așa-numiților purici de șobolan.

Cu toate acestea, nu este prima dată în China să se confrunte cu notoria „Moartea Neagră”: ultima epidemie de ciumă bubonică din țară s-a produs în 2009 în orașul Qinghai , pe platoul tibetan, când zeci de oameni au murit din cauza bolii.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.