Ciudat de Mexico a interzis vânzarea tampoanelor interne

Administrația din Ciudat de Mexico a interzis vânzarea de tampoane până când aplicatoarele și ambalajele sale, care sunt fabricate din plastic, vor fi fabricate din materiale cu un impact mai mic asupra mediului. Interdicția face parte dintr-un plan de reducere a circulației materialelor plastice , însă retragerea din comerț în această săptămână a surprins și a lăsat milioane de femei fără alternative practice și economice.

În ianuarie, ministrul mediului al guvernului local, Mariana Robles, a declarat că produsele de unică folosință din plastic, inclusiv pahare, tacâmuri și paie „nu erau cu adevărat esențiale”, la fel și tampoanele, deoarece aplicatoarele lor sunt fabricate din plastic.

Citește și Sri Lanka, va oferi absorbante și tampoane gratuit studentelor

Restricțiile au intrat în vigoare la 1 ianuarie 2021. Cu toate acestea, în această săptămână, când tampoanele au dispărut de pe rafturile farmaciilor și supermarketurilor, aproximativ 5 milioane de femei, dintre care multe folosesc în mod regulat aceste produse pentru ciclul menstrual au rămas șocate ( zona Ciudat de Mexico are aproximativ 21 de milioane de locuitori).

Deși programul a fost anunțat de ceva timp, unii critici s-au întrebat de ce administrația a intervenit mai întâi în produsele de maximă necesitate decât pe alte articole care conțin plastic și sunt mult mai poluante ? Potrivit mai multor asociații feministe mexicane, care se luptă deja pentru a pune capăt impozitării tampoanelor și absorbantelor sanitare – în prezent este de 16% – guvernul ar fi trebuit să adopte o abordare mai treptată înainte de a impune interdicția.

Tampoanele care nu au aplicator din plastic sunt mai puțin populare și pot fi găsite online, dar în majoritatea cazurilor la prețuri mult mai mari. O alternativă ar putea fi tampoanele externe – care, cu toate acestea, cauza disconfort și iritații la unele femei – sau cupele menstruale , dar trebuie să se considere că , din cauza pandemiei coronavirus în Mexic , nivelul de sărăcie a crescut foarte mult și cea mai mare parte ea a fost estimează că 260.000 de case din Ciudat de Mexico nici nu au apă curentă.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Linkedin, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.