Cine sunt, unde locuiesc și cui aparțin noii sclavi

Sunt  mai mult de 40 de milioane și s-au înmulțit de peste trei ori din epoca istorică în care sclavia făcea parte din viața de zi cu zi a ființelor umane, între secolele XIV și XV.

În ciuda faptului că sclavia este ilegală în toate statele lumii, potrivit The Guardian, numărul persoanelor este cu mult mai mare decât cei 13 milioane. Potrivit ultimelor date publicate de Organizația Internațională a Muncii a Națiunilor Unite și Walk Free Foundation, femeile și fetele tinere reprezintă aproximativ 71% dintre victime în timp ce copiii reprezintă 25% din sclavi în lume, fiind în total 10 milioane !

Citește și  Dramă de Revelion, un bărbat și-a ucis fiica în vârstă de 25 de ani și ginerele după care a încercat să se sinucidă

Potrivit estimărilor, ratele demografice globale ar influența de asemenea sclavismul: primele zece țări cu cel mai mare număr absolut de victime sunt printre cele mai populate din lume sunt China, Republica Democratică Congo, India, Indonezia, Iran, Nigeria, Coreea de Nord, Pakistan, Filipine și Rusia, 60% din totalul persoanelor înrobite.

Cine sunt “sclavii” di ziua de azi

Sunt forțati să lucreze împotriva voinței lor, sunt controlați de un exploatator, au o libertate limitată de mișcare, sunt vânduți și cumpărați. Acesta este o persoană considerată sclav. La nivelul global, 24,9 milioane dintre acești oameni (sau jumătate din totalul celor care corespund cifrei de 40,3 milioane) sunt forțați să muncească forțat și sunt supuși amenințărilor continue, formelor de intimidare și coerciție.

 

Alte 15,4 milioane de sclavi sunt forțați să încheie căsătorii forțate și alte 4,8 milioane sunt forțați să muncească   și să exploatați sexual. Peste 70% din cele 4,8 milioane dintre aceste victime sunt în Africa și în regiunea Pacificului.

Din 24,9 milioane de persoane , 16 milioane lucrează în sectorul privat.

 

Conform datelor furnizate de Organizația Internațională a Muncii, cele mai afectate sunt femeile și minorele , cu aproximativ 99% din totalul victimelor în sectorul exploatării sexuale și 58% în alte zone.

În 2018, 170 de țări s-au angajat, în mod public, să lupte împotriva acestei practici. Dar, potrivit indicelui global de sclavie, dintre acestea doar 122 au condamnat cu adevărat traficul de ființe umane, în conformitate cu Protocolul ONU împotriva traficului de imigranți și doar 38 au condamnat căsătoriile forțate.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.