Cine a fost și ce a făcut Lisa Montgomery? Iată povestea femeii executate în America

„Lisa nu este cea mai rea dintre cele mai rele. Este cea mai distrusă dintre toate persoanele distruse ”. Nu toată lumea știe povestea lui Lisa Montgomery în vârstă de 52 de ani, executată în Statele Unite. A fost ucisă prin injecție letală în închisoarea Terre Haute din Indiana și este prima femeie executată în ultimii 70 de ani, ultima fiind Bonnie Haedy în 1953. Subiect de abuzuri grave în familie în copilărie , se credea că Lisa Montgomery era grav bolnavă mintal .

Dar cine a fost Lisa Montgomery și ce a făcut pentru a-și „merita” pedeapsa cu moartea? Care este istoria sa?

Lisa Montgomery, în vârstă de 52 de ani, fusese găsită vinovată de o crimă deosebit de urâtă. În 2004, s-a dus la casa unei tinere de 23 de ani, Bobbie Jo Stinnett, Missouri, din Kansas, pretinzând că cumpără unul dintre cățelușii crescuți de femeia care era însărcinată la opt luni la acea vreme. Dar, odată ajuns înăuntru, a sugrumat-o și i-a tăiat burta cu un cuțit de bucătărie și a extras fătul, pe care l-a luat de parcă ar fi fost propriul său fiu și l-a lăsat-o pe Bobbie Jo Stinnett să sângereze până la moarte. Copilul a supraviețuit, se numește Victoria și astăzi locuiește împreună cu tatăl ei Zeb Stinnett.

Lisa Montgomery a fost arestată imediat. În octombrie 2007, un juriu al curții federale din Missouri a pronunțat un verdict unanim, sentința cu moartea.

Sentința a fost confirmată ulterior în apel, dar a rămas pe hârtie ani de zile. Guvernele lui George W. Bush și apoi Barack Obama au decis să suspende execuțiile. Moratoriul a fost rupt la 25 iulie 2019 de ministrul justiției de atunci, William Barr, la ordinele lui Donald Trump.

„Povestea unei femei profund bolnave mintal dintr-o viață de tortură și violență sexuală”, a spus Sandra Babcock, consilier al echipei juridice a lui Montgomery. „Lisa nu este cea mai rea dintre cele mai rele. Este cea mai distrusă dintre toate persoanele distruse ”. Lisa Montgomery din copilărie a trăit o „viață de abuz și tortură” care a determinat-o să dezvolte tulburări psihologice grave.

Prima dată când Lisa Montgomery a avut de-a face cu violența sexuală a fost când avea doar 3 ani.

Era în pat lângă sora vitregă, Diane, în vârstă de cinci ani  în timp ce ea era violată de dădaca lor. La 11 ani, și ea a început să fie victima unui viol. Tatăl vitreg Jack a bătut-o în mod regulat pe ea și pe mama ei și a început să o violeze cel puțin o dată pe săptămână. Apoi violența a devenit mai frecventă, așa că tatăl vitreg a construit o cameră într-o remorcă, în mijlocul pădurii Oklahoma unde nimeni nu i-ar fi putut auzi țipetele.

Într-o zi, mama și-a surprins partenerul violând-o pe micuța Lisa. Reacția lui a fost dramatică. A mers după o armă și a îndreptat-o ​​spre capul fiicei sale, mai degrabă decât să o apere și să o protejeze.

De-a lungul anilor, violența a devenit din ce în ce mai brutală.

Tatăl vitreg Jack și-a invitat prietenii și a organizat violul în grup al copilului. Abuzul a durat ore întregi, la final bărbații au urinat asupra ei. În cele din urmă, mama  a vândut trupul fiicei sale, făcând-o prostituată cu instalatorul și electricianul să le plătească intervențiile ocazionale în casă.  O dată, o singură dată, asistenții sociali au vizitat familia. Părinții au fost avertizați de sosirea le și au amenințând-o pe Lisa cu moartea. Când era mică, un medic a examinat-o și a observat violuri regulate, dar nu a făcut nimic.

Lisa a căutat o evadare mentală consumând alcool și, de asemenea, a încercat să evadeze din acel iad căsătorindu-se la vârsta de 18 ani, dar atât prima căsătorie, cât și a doua căsătorie au dus la abuzuri suplimentare. Montgomery a avut patru copii înainte de a fi sterilizată împotriva voinței sale în 1990. După operație, Lisa Montgomery a susținut că este însărcinată, potrivit rapoartelor primilor și celui de-al doilea soț. Trauma le-a provocat probleme psihologice, cum ar fi tulburarea bipolară, tulburarea de stres post-traumatică, anxietatea și depresia, psihoze , schimbările de umor , disocierea și pierderea memoriei.

„După o serie halucinantă de decizii, una împotriva celeilalte, a diferitelor instanțe, ore de incertitudine și o cerere finală deșarte de suspendare a execuției, Lisa Montgomery a fost executată la ora 8.31, ora României. A 11-a execuție federală sub puterea lui Trump, prima de o femeie în ultimii 67 de ani ”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Linkedin, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://www.huffpost.com/entry/lisa-montgomery-death-penalty-trump-administration 
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.