Cinci milioane de măgari uciși pentru pielea lor: folosiți în medicina tradițională chineză

Furați și apoi jupuiți pentru a hrăni piața de medicamente tradiționale chineze. Aproape 5 milioane de măgari din toată lumea au murit în ultimul an, 1,5 milioane doar în China. Este un număr trist care a fost urmărit de ONG-ul britanic Donkey Sanctuary care descoperit  un comerț din ce în ce mai înfloritor împotriva animalelor.

Pielea măgarilor  este fiartă și transformată în jeleu pentru a deveni un ingredient al așa-numitului ejiao, un remediu care, potrivit medicinei chineze, ar avea efecte miraculoase pentru circulația sângelui și pentru a vindeca durerile de cap , insomnie, amețeli, hemoragii, tuse uscată, precum și proprietăți anti-îmbătrânire. În mod clar, toate acestea nu au o bază științifică, iar acum, ONG-ul britanic emite un avertisment real: măgarii se află într-o stare de criză globală .

Cele mai multe dintre aceste animale sunt furate și ucise ilegal, potrivit celui mai recent raport al Donkey Sanctuary, Under Skin Update . Oferta de piele de măgar nu răspund cererii din China, astfel încât animalele sunt ucise și în Africa, Asia și America de Sud.

Citește și În timp ce îi ucidea, le cânta cântece de leagăn: așa și-a ucis mama criminală cei trei copilași

 

Din 1992, populația de măgari din China a scăzut cu 76%. Din 2007 a scăzut cu 28% în Brazilia, cu 37% în Botswana și cu 53% în Kirgazistan. Numere care au un impact dăunător asupra supraviețuirii a aproximativ 500 de milioane de oameni care trăiesc în cele mai sărace zone ale lumii. Măgarii transportă mărfuri pe piață, transportă apă și lemn, oferă acces la educație și reprezintă o sursă vitală de venit pentru comunitățile vulnerabile.

Situația este cu adevărat dramatică. Măgarii mulți dintre care sunt furați, se confruntă cu călătorii lungi și apoi ajung la abatoare. Fără mâncare, apă și închise în locuri restrânse își găsesc moartea chiar și în camioanele cu care sunt transportați.

Deși abatoarele precum Naivasha din Kenya au fost închise după ce martorii au înregistrat imagini cu măgarii uciși brutal, unii cu răni deschise și infestate cu larve, mulți încă mai păstrează o piață înfloritoare. În Bahia, Brazilia, au fost găsiți 800 de măgari înfometați care trăiau alături de sute de carcase în declin care au poluat singura lor sursă de apă.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.