Cimitir vechi de 3000 de ani descoperit sub un teren de fotbal din Belgia

Arheologii belgieni au descoperit un cimitir care ar putea data în urmă cu 3000 de ani, situat sub terenul de fotbal al echipei KVV Schelde din localitatea Schellebelle, în municipalitatea Wichelen, conform raportului Brussels Times.

În cimitir au fost găsite și resturi de oase arse, deoarece, potrivit specialiștilor, la acea vreme se obișnuia cremarea defunctului și îngroparea rămășițelor lor, astfel încât acestea să nu atragă animale sălbatice.

Citește și O furtună violentă de nisip s-a abătut asupra Insulelor Canare

Rămășițele ar putea data din epoca bronzului, deoarece situl seamănă cu alte locuri de acest gen .
„Aceste rămășițe indică o civilizație veche de un secol. De asemenea, ne învață multe despre ritualurile funerare din acea vreme. Am găsit urne, cenușă și oase arse ”, a spus arheologul Clara Thys, care face parte din echipa de cercetare.

În ciuda importanței arheologice a descoperirii, situl va fi acoperit din nou cu un strat de sol și unul de iarbă, astfel încât echipa de fotbal să poată relua jocul.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.