Ciclonul Idai, Unicef: 1,5 milioane de copii au nevoie de ajutor

Ciclonul Idai, Unicef: 1,5 milioane de copii au nevoie de ajutor

Se estimează că 3 milioane de oameni, mai mult de jumătate dintre ei copii, au nevoie urgentă de asistență umanitară în Malawi, Mozambic și Zimbabwe în urma Cyclone Idai, cea mai gravă catastrofă care a afectat Africa de Sud în cel puțin două decenii.

UNICEF  lansează un apel pentru 122 milioane de dolari pentru a sprijini răspunsul său umanitar în următoarele nouă luni în favoarea copiilor și familiilor devastate de furtună și a consecințelor acesteia în cele trei țări afectate.

În Mozambic, cea mai afectată țară, 1,85 milioane de persoane, dintre care un milion sunt copii, au nevoie disperată de asistență. Beira se confruntă cu daune grave infrastructurii și inundațiilor în zonele urbane, deoarece apa nu are un punct de vărsare. Inundațiile au distrus recoltele  până la 50% din producția agricolă anuală din Mozambic.

Mai mult de 869.000 de persoane au fost afectate în Malawi, inclusiv 443.000 de copii, cu peste 85.000 de persoane strămutate. În Zimbabwe, mai mult de 270.000 de persoane au fost afectate, dintre care jumătate sunt copii.

“Extensia enormă a devastării provocate de Cyclone Idai devine tot mai clară – a declarat directorul general al UNICEF Henrietta Fore, care a desfășurat o misiune în Beira săptămâna trecută – viața a milioane de copii și familii este în pericol și trebuie să organizăm urgent un răspuns umanitar rapid și eficient în toate cele trei țări “.

Te-ar putea interesa și Se filmează având raporturi cu fiul ei de 4 ani și vinde filmele pedofililor. Mama arestată

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.