Ciclonul Idai face ravagii în Mozambic, Zimbabwe și Malawi: cel puțin 150 de morți și sute de dispăruți

Mozambic, Zimbabwe și Malawi au fost lovite de ciclonul Idai care a cauzat cel puțin 150 de victime și sute de persoane dispărute.

În cele mai sărace zone rurale, zeci de mii dintre acestea sunt izolate datorită drumurilor neutilizate și a întreruperilor telefonice. Mai mult de un milion și jumătate de persoane sunt afectate de ciclonul violent din cele trei țări din Africa de Sud, potrivit cifrelor ONU și surselor oficiale ale guvernului.

Cel mai afectat centru este orașul portului Mozambic Beira, unde aeroportul a fost închis, nu există electricitate și multe case sunt distruse. Vineri, ciclonul tropical a provocat inundații în sudul Malawi și în unele zone din Zimbabwe.

Ploile puternice au devastat clădirile, drumurile, porturile și culturile, iar guvernele din Malawi și Mozambic au declarat stare de urgență și au cerut ajutor internațional.

Idai a lovit țările africane cu vânturi de până la 225 de kilometri pe oră. Cetățenii au fost  invitați să se pregătească pentru “cel mai groaznic scenariu” .

Te-ar putea interesa și Ultimele femei cu picioare de lotus / FOTO

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.