Ciad restituie Angolei o datorie de 100 milioane de dolari în …animale !

Ciad restituie Angolei o datorie de 100 milioane de dolari în …animale ! Acest lucru a fost raportat de ziarul angolez Jornal de Angola , principalul ziar angolez, considerat foarte aproape de guvern. Din 2017, Ciad are o datorie către Angola,  una dintre cele mai bogate țări africane, de 100 de milioane de dolari. Cu toate acestea, în ultimii ani, Angola a cunoscut o criză severă , în principal din cauza perioadelor lungi de secetă care, printre altele, a creat mari probleme pentru fermele de bovine.

Din acest motiv, cele două țări au convenit să plătească datoria prin expediere și livrarea a 75.000 de capete de bovine în următorii 10 ani pentru o valoare totală de 100 de milioane de dolari SUA ( 88 de milioane de euro ).

Citește și Coronavirus SUA, toate cele 50 de state sunt afectate: 118 morți și peste șase mii infectați

Mass-media consideră acordul neobișnuit ca o soluție câștigătoare pentru ambele țări: Ciadul se confruntă în prezent cu dificultăți economice, în timp ce Angola are nevoie de animale. BBC relatează că peste o mie de vaci au sosit deja cu nava în capitala Angola, Luanda , fiind considerată ca prima tranșă a plății și alte 3.500 de capete sunt așteptate până la sfârșitul lunii martie.

În total, Angola va primi 75.000 de bovine, ceea ce înseamnă că a fost estimată o valoare de 1.333 dolari pentru fiecare bovină.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.