Chirurgul pensionar suspectat de abuzuri împotriva a 349 de copii, judecat în Franța

A început procesul împotriva unui chirurg pensionat suspectat de viol sau abuzuri sexuale asupra a 349 de copii în decurs de aproape trei decenii. Procesul a avut loc vineri în spatele ușilor închise într-un tribunal din Franța. Ar putea fi cel mai mare scandal de pedofilie din țară.

Procesul din orașul de vest Saintes este primul dintre sute de plângeri legale împotriva inculpatului Joel Le Scouarnec.

Le Scouarnec acum în vârstă de 69 de ani, este acuzat în acest caz de violul a patru copii între 1989 și 2017. Două din presupusele victime au fost nepoatele sale, o pacientă și fiica de atunci a vecinului său. Deoarece victimele erau minore la acea vreme, tribunalul din Saintes a decis vineri că procedurile vor fi închise publicului, a declarat radio franceinfo.

Citește și Cazul chirurgului francez acuzat de pedofilie: numărul victimelor a crescut la 349 !

Anchetatorii au declarat că în urma unei percheziții în locuința lui Le Scouarnec au găsit imagini cu abuzuri asupra copiilor, precum și caiete în care chirurgul a descris a detaliat actele de violență sexuală împotriva copiilor.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.