Chirurgie la lumina lumânărilor: spitalele din Nigeria suferă enorme pierderi de elenergie electrică și de personal medical

Nigeria se confruntă cu o serie de probleme de asistență medicală, din limitările bugetare, lipsa infrastructurii de asistență, gestionarea defectuoasă și guvernarea precară. Bugetul propus pentru 2020 al Ministerului Federal al Sănătății este de 427 miliarde de naira nigeriană (0,9 miliarde lire sterline), ceea ce reprezintă aproximativ 4% din buget, potrivit The Guardian

Reducerile de energie electrică, salariile reduse și condițiile dificile de muncă pentru profesioniștii din domeniul medical sunt înrăutățite de problemele mai mari ale Nigeriei de instabilitate economică, insecuritate și nepotism în procesele de recrutare, ceea ce duce la plecarea multor medici din țară. Potrivit Asociației Medicale Nigeriene, din cei 75.000 de medici înregistrați în țară, aproximativ 40.000 își practică profesiunea în afara Nigeriei . Peste 5.250 de medici nigerieni lucrează deja Marea Britanie. Se estimează că  12 medici din Nigeria sunt înregistrați în fiecare săptămână.

Citește și Focarul de rujeolă a ucis 6.000 de persoane în Republica Democrată Congo

Lipsa alocării de fonduri către sectorul sănătății a dus la centre medicale insuficiente și subfinanțate. În unele state din Nigeria, medicii din spitalele din toată țara nu sunt plătiți luni întregi iar pacienții sunt nevoiți să doarmă pe podelele goale și să lupte țânțarii din spitale.

O stare generală de gestionare defectuoasă reprezintă o lipsă de electricitate în cea mai populată țară din Africa. În ciuda investițiilor uriașe continue în energie, Nigeria a suferit peste 206 prăbușiri ale rețelei în ultimii nouă ani, cu 12 în 2019 . Această problemă a determinat medicii care efectueau intervenții chirurgicale să folosească lumânări, lămpi și telefoane mobile.

Sursa: The Guardian 

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.