China, vloggerița care a povestit situația din Wuhan, condamnată la 4 ani de închisoare

Zhang Zhan, fostă avocată și jurnalistă, a fost condamnată la 4 ani de închisoare pentru că a povestit în direct începutul crizei Covid-19 din Wuhan. Sentința instanței de la Shanghai a fost dată după o scurtă ședință, motivând vinovăția: „a provocat certuri și probleme” în urma raportării evenimentelor inițiale ale pandemiei când, în izbucnirea orașului a virusului, s-a vorbit despre „ o pneumonie misterioasă”. 

Articolele lui Zhang, în vârstă de 37 de ani, au fost distribuite pe rețelele de socializare în februarie, atrăgând atenția autorităților. „Zhang Zhan a participat la proces într-un scaun cu rotile și a avea o stare de sănătate precară – a denunțat avocatul ei Zhang Keke – și nu a spus dacă va face apel”.

Citește și China, răspunderea penală pentru minori a scăzut la 12 ani

Originară din Shanghai, Zhang a călătorit în orașul Wuhan în februarie, postându-și anchetele jurnalistice pe rețelele de socializare. Reținută în luna mai, Zhang a început să refuze să mănânce  în iunie, ca protest împotriva arestării sale. Zhang a fost prima care a fost judecată dintr-un în grup de 4 cetățeni jurnaliști.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.