China se apără de al doilea val infecții cu coronavirus

”În China se înregistrează un număr din ce în ce mai mare de cazuri de coronavirus importate care riscă să provoace un al doilea val de infecții”, a declarat duminică un oficial superior al sănătății. În centrul orașului Wuhan, s-au înregistrat un număr total de 693 de cazuri care au intrat din străinătate, ceea ce înseamnă „posibilitatea unui nou val de infecții  relativ mare”, a spus Mi Feng, purtătorul de cuvânt al Comisiei Naționale de Sănătate  (NHC),potrivit Reuters.

Aproape un sfert dintre aceștia provin din Beijing. Peste 7.000 de persoane s-au întors  la Beijing de la Hubei cu trenurile  sau mașinile private, a declarat duminică Mao Jun, un oficial guvernamental din Beijing.  În ultimele șapte zile, China a raportat 313 cazuri importate de coronavirus, dar doar șase cazuri provin din infecțiile din oraș, iar celelate au fost adese odată cu reîntoarcerea cetățenilor din străinătate, demonstrează datele NHC.

Toate aeroporturile din Hubei și-au reluat câteva zboruri interne începând de astăzi duminică 29 martie , cu excepția celor de la Wuhan, care se vor relua pe 8 aprilie. Zborurile de la Hubei la Beijing rămân suspendate.

Citește și Studiu: Coronavirusul nostru este foarte similar cu cel al pangolinelor vândute în China

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.