China, răspunderea penală pentru minori a scăzut la 12 ani

Comitetul permanent al Adunării Naționale a Poporului, cel mai înalt organ legislativ din China, a adoptat ieri amendamentul XI al Codului penal, care, printre altele, reduce vârsta minimă la care un minor poate fi condamnat la 12 ani  pentru infracțiuni grave precum crima. Conform noii reguli, dacă un minor care a împlinit vârsta de 12 ani, dar nu mai mult de 14 ani, comite o crimă voluntară, rănește în mod intenționat pe cineva provocându-i decesul  folosind mijloace deosebit de crude, provoacă vătămări grave altei persoane sau vătămarea gravă a unei persoane până al reduce la un  handicap total, va fi considerat răspunzător penal, sub rezerva certificării și aprobării de către Procuratura Supremă a Poporului.

Citește și Și-au abandonat fiul de 3 ani și cățelul într-un cimitir în Ajun de Crăciun: povestea micuțului Tony

Minorii cu vârsta cuprinsă între 14 și 16 ani pot fi considerați răspunzători penal dacă comit infracțiuni grave precum crimă, viol și contrabandă sau trafic de droguri. Amendamentul prevede, de asemenea, sancțiuni mai stricte pentru încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală, majorând pedeapsa maximă pentru încălcarea mărcilor comerciale și a drepturilor de autor de la 7 la 10 ani.

Pentru a proteja biosecuritatea, noua lege prevede, de asemenea, o serie de sancțiuni pentru implantarea ilegală de embrioni umani modificați sau clonați genetic în corpuri umane sau animale. Cei condamnați pentru astfel de infracțiuni riscă până la 7 ani de închisoare. Modificarea va intra în vigoare la 1 martie 2021.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.