China, o fetiță de 17 zile s-a vindecat de coronavirus: este cea mai tânără pacientă

O fetiță de 17 zile, Xiao Xiao, s-a vindecat de coronavirus . Este cel mai tânăr pacient care și-a revenit. S-a întâmplat în Wuhan . Potrivit Daily Mail , mama copilului este încă afectată de virus. Fata a fost externată din spitalul din capitala provinciei din provincia Hubei după ce a fost vindecată fără niciun tratament.

Medicii au diagnosticat-o cu coronavirus în ziua în care s-a născut. “Xiao Xiao a avut o infecție respiratorie și leziuni miocardice minore”, a spus Dr. Zeng Lingkong, de la Departamentul de Neonatologie al spitalului .

Deoarece simptomele bebelușului nu erau evidente, medicii au decis să nu îi dea antibiotice și să lase ca virusul să treacă singur. „Nu a avut dificultăți evidente de respirație, nu a tuse sau a avut febră, așa că nu i-am oferit decât un singur tratament pentru afecțiunile miocardice”, a spus Zeng.

În cele din urmă, vineri 21 februarie, după trei teste negative, i s-a permis să plece acasă. Zeng s-a asigurat că fetița și-a revenit complet din coronavirus și boli de inimă.

Citește și Eroină la 3 ani: și-a ținut fratele în viață timp de trei zile în timp ce părinții lor erau morți în casă

Medicii din China se tem de posibilitatea ca infecția să fi fost transmisă de mame la bebelușii lor încă din pântece. La începutul lunii februarie, un copil născut dintr-o pacientă cu coronavirus din Wuhan a fost diagnosticat cu boala la 30 de ore de la nașterea femeii. “Acest lucru ne amintește să acordăm atenție unei potențiale căi noi de transmitere a coronavirusului: transmiterea verticală de la mame la bebeluși”, a spus Zeng cu această ocazie.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.