China, o bacterie a scăpat dintr-un laborator: 3000 de persoane infectate de bruceloză

Autoritățile din nord-vestul Chinei au declarat că peste 3.000 de persoane s-au îmbolnăvit de bruceloză în urma scăpării de bacterii dintr-un laborator de  biofarmaceutică care producea vaccinuri pentru animale în 2019. La baza accidentului, după cum a raportat și CNN, ar exista și utilizarea unor dezinfectanți expirați care au eradicat toate bacteriile din gazele de eșapament.

Boala produsă de scurgerea bacteriilor se numește bruceloză. Se transmite de animale sau produse de origine animală și, în general, nu este contagios pentru oameni . Poate provoca febră acută, dureri articulare și cefalee și, în timp, poate progresa într-o etapă cronică cu febră recidivantă, slăbiciune, transpirație și dureri la nivelul întregului organism. Potrivit anunțului autorităților sanitare din Lanzhou, capitala provinciei Gansu, un total de 3245 de persoane au rezultat pozitive la bacterie , cifră stabilită în urma testelor efectuate după accident. Aceleași surse susțin că nu s-a produs nicio transmisie de la om la om. Nu au fost raportate decese, adaugă CNN.

Un model a acuzat Trump de agresiune sexuală : „M-a blocat și mi-a băgat limba în gură”

Bacteriile care au infectat mii de oameni provin de la un laborator de biofarmaceutică. În ceea ce privește dinamica accidentului, s-a raportat că laboratorul de stat a folosit un dezinfectant învechit în perioada  iulie și august 2019 în producția de vaccinuri anti-bruceloză pentru animale. Efectul a fost sterilizarea incompletă și, prin urmare, bacteriile erau încă prezente în emisiile de gaze la instalația zootehnică din Lanzhou. Gazul contaminat s-a răspândit prin aer către Institutul de Cercetări Veterinare din apropiere, unde aproape 200 de persoane s-au  infectat în decembrie anul trecut.

Biroul de sănătate din Lanzhou a specificat că bacteria provine de obicei de la oi, bovine sau porci. La rândul său, laboratorul și-a cerut scuze și i s-a retras licența pentru producerea de vaccinuri împotriva brucelozei. Pacienții vor primi despăgubiri începând cu luna octombrie.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.